Himalájska prírodná soľ [3]

Himalájska prírodná soľ

Článok prírodná himalájska soľ časť 3 z 5
predošlý článok časť 1 z 5 >>> Himalájska soľ a NaCl
predošlý článok časť 2 z 5 >>> Himalájska soľ a NaCl história

Existujú nejaké kvalitatívne rozdiely medzi prírodnými soľami?

Bioenergetická kvalita soli sa odvíja hlavne od jej veku a zloženia.
Čím staršia soľ – tým viac je nabitá energiou biofotónov zo slnka a tým je aj pravdepodobnejšie, že obsahuje viac prvkov.

Je to niečo ako s ropou. Aj tá musí mať určitý zrelý vek, aby bola v stave dodávať potrebnú energiu.
A aj z tohto pohľadu existuje kvalitnejšia a menej kvalitná ropa.

Aká je tá najkvalitnejšia soľ na svete?

Je to kryštalická soľ z Himalájí.

Prečo?
Lebo táto soľ je 200 – 250 miliónov rokov stará – najstaršia na svete.
Má až o 200 % vyššie vyžarovanie biofotónov – merateľnej energie, než iná bežná, prírodná soľ.

Okrem toho sa táto soľ považuje s odstupom na alkalickejšiu – jemnejšiu v zmysle chuti.
Za to môže právy relatívne vysoký obsah iných minerálov – volajú sa v soli takzvaní antagonisti.

Himaláje boli prvé pohoria na zemeguli, ktoré sa zodvihli z dna praoceánov.
Takže, ak človek konzumuje Himalájsku soľ, tak do tela vkladá aj z historického pohľadu produkt niekoľko miliónov rokov starý.

Produkt z časov, kedy na zemi nebolo nič len slaná voda obohatená o minerály.
A tento mix minerálov je práve to, čo dnes nazývame himalájskou soľou.

Môžem použiť na konzum akúkoľvek prírodnú soľ?

Áno!
A je to vždy za každých okolností lepšie, ako chlorid sodný.
Pravdaže musí byť takáto soľ mechanicky čistá a nesmie byť ani inými chemickými vplyvmi znečistená.

Spomínate si, ako sme si písali, že je na svete síce obrovské množstvo soli, ale väčšina z nej nemá príliš čistú kvalitu?

Aké množstvo soli za deň sa odporúča zo zdravotného hľadiska?

Obličky zdravého – dospelého človeka dokážu za jeden deň vylúčiť cez moč cca do 8 gramov soli (myslená je váha dospelého človeka cca 75-80 kg a prepočty sú robené na vylúčenie čistého chloridu sodného).

Takže to môže byť o niečo viac a aj o niečo menej podľa váhy človeka.
8 gramov je asi jedna kávová lyžička plná soli (máme na mysli chloridu sodného).

Priemerný Európan skonzumuje za deň až 3 násobne vyššie množstvo soli. Mimochodom priemerný Európan je aj najneskôr od veku 50 – 55 rokov štatisticky chorý Európan.

Odkiaľ sa vezme v tele až 3x viac soli –  veď ja doma solím tak málo?

Drvivá časť soli, ktorú dostaneme do svojho tela nepochádza z používania v domácnosti v zmysle, že si posolíte na raňajky chlieb.
Ale do tela sa dostáva zo spracovaných produktov z potravín.

Každý jediný živočíšny produkt, stačí si prečítať etikety na zadnej strane výrobku, obsahuje chlorid sodný.
Takmer každý jediný mliečny produkt, každá konzerva, obrovské množstvo dokonca sladkých jedál a aj sladkých pochúťok ako sú keksy a pod. obsahujú chlorid sodný.

Čo sa stane, ak človek skonzumuje viac soli, ako je odporúčané?

Ak sa človek stravuje bežnou štandardnou – rakovinovou stravou, tak či sa mu to páči, alebo nie, je bez toho aby to chcel vždy vystavený riziku, že prekročí hranicu priemeru – 8 gramov soli, ktoré sú obličky v stave vylúčiť za deň.

Akonáhle sa stane niečo obdobného, tak v tele vládne krízový stav a organizmus hľadá urýchlene náhradné riešenie.
Pretože už za pár hodín sa znova najeme a do tela príde ďalšia príliš vysoká dávka soli v podobe napríklad vyprážaných, osolených hranoliek.

Takto funguje obranný mechanizmus:
telo sa najskôr pokúsi soľ zlúčiť s rozličnými prvkami a vytvoriť z nej látky, ktoré je možné dodatočne predsa len s odretým zadkom dostať ako tak von.
Sú to napríklad rôzne kyseliny.

Ak sa, ale ani týmto spôsobom nepodarí vylúčiť všetky zvyšky soli von, tak tu neostáva nič iné, než nadbytočný jedovatý materiál na veky uložiť v rámci svojich skládok.

Deje sa to nasledovne:
zlúčeniny soli sa spoja s nepotrebným, neodplaveným vápnikom a napríklad aj živočíšnymi bielkovinami – ideálne z mlieka a z mliečnych výrobkov.
Takto vzniká hmota, obaľovaná hlienom, ktorá sa priebežne, postupne uchytáva – sa zo začiatku len tak prilepí na pevných častiach tela.

Následne tu vplyvom času na pevno, ako kameň skryštalizuje.  Je to obdobný proces, ako sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva tzv kalk, alebo sa to volá aj vodný kameň. Tento proces je sprevádzaný  zvýšenou kyslosťou.

Tým dochádza  k vyplavovaniu  vápnika z vlastných kostí …

Toto všetko sa deje nenápadne a prebieha pomaly molekulu za molekulou.
Ide to tak celé desaťročia, pričom do veku 45 – 50 rokov si väčšina z nás nič nevšimne.

Ani nemôže, lebo nemáme ako.
Po tomto období sa ale náhle prihlasujú prvé problémy a to dva z nich tie s odstupom najčastejšie a najnepríjemnejšie, hlavne na starobu :

      • bolesti chrbtice – kĺbov kostí a s tým spojené všetky druhy problémov v oblasti pohybu v starobe
      • zvýšený krvný tlak
      • silne skôrnatené cievy
      • a s tým silne spojené všetky druhy problémov od únavy, slabosti až po silnejšie prejavy v tomto smere

Je možné sa usadzovania nánosov v tele a to aj z chloridu sodného nejako vyhnúť?

Na 100 % sa tomuto procesu vyhnúť pravdepodobne nikto nemôže.
Ako človek starne, tak telo stráca schopnosť brániť sa jedom, znižuje sa jeho schopnosť vylučovať odpad, spomaľuje sa metabolizmus atď.

Tento proces je možné spomaliť a dosiahnuť stav, kedy je telo na konci života “zdravé” – bez chronických chorôb, ale tak slabé, že človek zomiera na takzvanú stareckú slabosť.

Dôležitá otázka, ale nie je tá, či sa dá tomuto procesu na 100 % vyhnúť

Otázka je tá, do akej miery som v stave tento proces vychýliť zo svojej ničivej dráhy?

Čo je na 100 % možné a vedecky preukázané je toto:

      • Usadzovanie nánosov a to aj z chloridu sodného je možné radikálne potlačiť.
      • A na viac už usadený odpad je možné do veľkej miery doslova rozplaviť – odbúrať a to aj vo vyššom veku.

Jasne to  dokazujú vedecké štúdie za posledných hlavne 10 rokov

Himalájska prírodná soľ priamo z Pakistanu

Pokračovanie článku časť 4 z 5 >>> Himalájska prírodná soľ účinky, pozitíva, použitie
Pokračovanie článku časť 5 z 5 >>> Himalájska soľ príjem, odporúčania

 

 

článok prevzatý od jozefbezmena.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *