Marhuľové jadrá III

Konzumácia sladko-horkých marhuľových jadier a vitamínu B17 v nich

Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 marhuľových jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelené počas celého dňa.

V prípade ochorenia začíname s 10. marhuľovými jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok.
Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 marhuľových jadierok.

Marhuľové jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájou alebo sušeným ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť marhuľových jadier.

Ešte slovko k téme kyselina kyanovodíková a jedovatosť marhuľových jadier.
U žiadnej z osôb, ktoré trpeli nádorovým ochorením a konzumovali marhuľové jadrá ako potravinový doplnok sa neprejavila nevoľnosť alebo iné symptómy otravy.

Aj keď sa pri rakovinovom ochorení liečite terapiami školského lekárstva (ožarovanie, chemoterapia), je kombinácia užívania jadierok ako prídavná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.

Pravidelná konzumácia marhúľ a marhuľových jadier by sa preto nemal nikto vzdať …

Vedeli ste, že …

Je dôležité konzumovať marhuľové jadrá spolu s enzýmovým preparátom, alebo ešte lepšie spolu s čerstvými alebo sušenými marhuľami?
Toto ovocie obsahuje enzými, ktoré sú súčasťou celého mechanizmu účinku amygdalínu.

Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené.
Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré marhuľové jadrá obsahujú.

Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti.

Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo marhuľových jadierok, alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať.

Ak má niekto problémy s hryzením jadierok, môže si jadierka pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli.
Nedoporučuje sa marhuľové jadierka variť kvôli zmäknutiu, pretože strácajú svoj účinok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *