Himalájska prírodná soľ príjem [5]

Himalájska prírodná soľ príjem, odporúčaniaČlánok prírodná himalájska soľ časť 5 z 5
predošlý článok časť 1 z 5 >>> Himalájska soľ a NaCl
predošlý článok časť 2 z 5 >>> Himalájska soľ a NaCl história
predošlý článok časť 3 z 5 >>> Himalájska prírodná soľ
predošlý článok časť 4 z 5 >>> Himalájska prírodná soľ účinky, pozitíva, použitie

Koľko ste ochotní zaplatiť za vyliečenie napr. vášho zničeného bedrového kĺbu?
Koľko ste ochotní zaplatiť za to, aby ste mali opäť normálny tlak a čisté cievy?
Koľko ste ochotní zaplatiť za dodatočných vitálnych 10 – 30 rokov vášho života?

Pravdaže je 1 kg prírodnej soli drahšie oproti chloridu sodnému. Ale

      • Po prvé : Vyrátajte si ako dlho vám trvá zjesť – mám na mysli jednej osobe napríklad 1 kg soli? Môžu to byť mesiace
      • Po druhé : Poviem vám čo si myslím ja, čo je drahé … totiž: drahá je bolesť vašich kĺbov a chrbtice, ktorú cítite možno dokonca aj teraz pri čítaní tohto článku

Pravdepodobne drvivá väčšina ľudí, čo číta tento článok tu je aj preto, lebo už teraz v čase jeho čítania pocítila čo je to skutočne to drahé!

      • Drahá je tvoja choroba a tvoje zdravotné problémy, ktoré ak nedostaneš pod kontrolu, alebo sa šikovnými zmenami v tvojej životospráve nevyhneš
      • Draho ťa vyjde operácia pri ktorej ti rozrežú celé panvové lôžko vybrúsia zničené puzdrá, narazia kovový čap, navŕtajú skrutky priamo do kostí atď … a ak budeš mať to šťastie, že natrafíš na dobrého chirurga, že dostaneš rýchly termín v nemocnici, že nebudeš práve nejaký komplikovaný prípad, že sa ti rana relatívne dobre zahojí, že to celé zaplatí poisťovňa … no dobre potom ťa to bude stáť o pár drobných menej
      • Následne dostaneš chvíľu čas sa pripraviť na druhú nohu! Toto je to skutočné drahé. Pričom tu nepíšem vôbec o problémoch výpadku z práce, vybrať a prečerpať dovolenku, následne maródka viaceré mesiace, následne otázka, či to celé bude aj fungovať … a vôbec sa tu nezmieňujem o psychických a fyzických problémoch
      • Drahé sú lieky na tvoj vysoký tlak a tu nehovorím vôbec o zdravotných problémoch, pohybovej oklieštenosti, ktorou ťa ako otroka pripútavajú na najbližšiu lekáreň, alebo nemocnicu.
      • Drahé sú posledné roky tvojho života … odhadom tak 10 – 30 rokov … tu vytrieskava väčšina národa svoje  našetrené peniažky na svoje zanedbané zdravie.
        Tomuto bolo možné predísť a to jednoduchou zmenou návykov, alebo zlozvykov.

Koľko soli jedia najzdravší a najdlhovekejší ľudia na planéte?

Približne 5 – 6 gramov za jeden deň. To je nepreplnená malá kávová lyžička.
POZOR myslená je prírodná soľ, ktorá má pravdaže nižší obsah chloridu sodného, ale to už veľmi dobre viete.

Ako sme si už napísali obličky vylúčia do 8 gramov za deň, (8 gramov čistého chloridu sodného).
Takže sa dá odhadovať, že do 8 gramov soli denne ste relatívne na istej strane brehu. Pravdaže sú tu aj okolnosti ako zvýšený pohyb, stres atď.

Aké je odporúčané – nevyhnutné množstvo soli za deň?

Trápne 1 – 2 gramy za štandardných podmienok (75-80 kg váha a žiadna veľká telesná aktivita).
Pričom toto množstvo ste v stave dostať do seba takmer všetko z rastlinnej stravy dokonca bez solenia, za predpokladu, že ste ochotný, alebo ochotná sa takto pestro stravovať.

Ako zistím, koľko gramov som za deň zjedol/zjedla?

Na túto otázku sa nedá odpovedať, lebo závisí hlavne na tom do akej miery sa stravujete jedlom, ktoré si sami nepripravíte.

Totiž nad jedlom, ktoré si zadovážite mimo domova – nad spracovanými výrobkami z obchodov nemáte šancu držať nejakú kontrolu.
Spomeňte si na príklad s 200 gramov zemiakmi a 200 gramov slanými zemiakovými čipsami.

S výnimkou, že vezmete váhu a kalkulačku a budete si každé sústo prepočítavať na matematické hodnoty.
Čo je samozrejme volovina prvej triedy.

Okrem toho sa aj tak nikde nedopočítate.
Lebo ako chcete zistiť, koľko gramov soli hodil kuchár skutočne do zemiakov, a či ich osolil počas varenia, alebo až po varení?
To totiž ako už viete zásadne ovplyvní množstvo soli v jedle – konkrétne v tomto prípade v zemiakoch.

Ako teda odhadnem to správne množstvo soli počas dňa?

Treba povedať toto

      • Nejeme žiadne živočíšne produkty – týmto samotným krokom je prísun NaCl drasticky redukovaný
      • Stravujeme sa len rastlinnou stravou: toto je ďalší veľmi silný krok.
        Príprava rastlinných jedál vyžaduje omnoho menšie množstvo soli, než je to u jedál zo živočíšnych produktov
      • Stravu nikdy neupravujeme pražením, smažením, obaľovaním, alebo inou drastickou formou s olejmi.
        Takto sa zamedzí opäť silnému prísunu soli do tela.
        Ak sám, alebo sama varíte, tak viete, že tento druh úpravy stravy vyžaduje na dochutenie silnejšie dávky soli, ináč takéto príliš mastné jedlo nechytí tú správnu chuť
      • Nestravujeme sa v reštauráciach, jedálňach alebo iných zariadeniach.
        Tu sa všade pripravujú jedlá typickým tradičným rakovinovým spôsobom. Teda už počas prípravy sa suroviny mnoho krát solia, hoci to vôbec nie je potrebné.
        Okrem toho sa tu používajú silne spracované produkty a mnoho olejov
      • Nekonzumujeme takmer žiadne bežné, spracované výrobky a tých pár nevyhnutných máme ľahko pod kontrolou (veď si stačí pozrieť etiketu na zadnej strane výrobku a hneď viete, ktorá bije)
      • Nepijeme nič okrem čistej, ničím neochutenej vody
      • Jedlá sú pripravované výhradne doma!

Objednať himalájsku prírodnú soľ

 

 

článok prevzatý od jozefbezmena.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *